Kip Curry

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-08-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram (zilvervlies)rijst
  • 150 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram rode paprika
  • 1 stuks ui
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel kentoer
  • 1 theelepel dahje
  • 3 eetlepels currypoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel maizena

Bereiden

Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met laos, kentoer en dahje. 150 ml bouillon aanmaken met 1 bouillonblokje. Paprika in reepje snijden en ui in partjes. Olijolie verwarmen en kipfilet hierin bakken. Gesneden paprika en ui hieraan toevoegen en twee minuten laten meebakken. Van de bouillon kopje apart houden en currypoeder en gemberpoeder hier doorheen roeren. Rest van de bouillon door het kip/groentenmengsel roeren en ongeveer twee minuten laten koken. Vervolgens het kopje bouillon met kruiden hier doorheen roeren. Binden met maizena en opdienen met de volgens de verpakking bereide rijst.

Bronvermelding