Vleesgerecht: Vleesschotel uit Tunesië

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-09-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr hamlappen in blokjes
  • 250 gr gedroogde abrikozen, in grove stukken
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiden

Oven voorverwarmen op 180 graden. Bak het vlees met peper, zout en knoflook bruin in de olijfolie. Haal het vlees uit de pan en leg het in de ovenschotel. Snijd de uien in ringen en bruin de uien in de achtergebleven olijfolie. Strooi de bruine suiker over het vlees en leg de uienringen erop en daarop de gesneden abrikozen. Meng de tomatenketchup met de sojasaus en voeg zoveel water toe dat het vlees in de ovenschotel onder komt te staan. Dek de schotel goed af en zet in de oven gedurende ongeveer 45 minuten of zolang als nodig is om het vlees helemaal gaar te laten worden. Lekker met witte rijst of couscous.

Materialen

braadpan, ovenschotel

Bronvermelding