Zuur vlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 144 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 23-08-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo runds / paardenvlees
  • 1/3 deel (wijn)azijn
  • 2/3 deel water
  • 1 eetl suiker (opgelost)
  • 3 gedroogde pepertjes
  • 6 peperbolletjes
  • 5 laurierblaadjes

Bereiden

De marinade maken met de ingrediënten als vernoemd. 24 uur marineren. Goed laten uitlekken en droogdeppen. Bruin aanbraden: pas op voor verbranden! Gezeefde marinadevocht erbij doen. 1,5 tot 2 uur zachtjes laten sudderen. Vlees uit de pan nemen en klein snijden. Apart lekker veel uien bakken (2-3). Saus binden. Uien en vlees erbij roeren. Lekker met rode kool en gekookte aardappel.

Materialen

sudderpan

Bronvermelding