Bloemkooltaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr (kruimige) aardappels
  • 1 kleine bloemkool (ca.600 gr)
  • 3 eieren
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • 100 gr geraspte komijnekaas
  • 100 gr ham in blokjes
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 el bloem
  • 2 el boter
  • paneermeel
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiden

Aardappels schillen in vieren snijden en wassen. Aardappels gaar koken. Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Roosjes in 15 minuten gaar koken. Oven voorverwarmen op 175 C. Vorm met 1 el boter invetten en bestrooien met bloem. Aardappels en bloemkool afgieten en met pureestamper pureren. Eieren, melk, kaas, mosterd en ham erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Het mengsel overdoen in de taartvorm en met de bolle kant van een lepel gladstrijken. Paneermeel erover strooien en vlokjes boter erover verdelen. Taart in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Bieslook fijnknippen en over de taart strooien. In punten snijden en serveren met gemengde groene sla.

Materialen

lage taartvorm, doorsnede ca. 26 cm

Bronvermelding