Couscous van bloemkool

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 19-08-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 eetl. vadouvan specerijen(delicatessenzaak)
  • peper
  • zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 0,5 bos peterselie
  • 0,5 bos koriander
  • 0,25 rode peper
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl volle room
  • 1 eetl. olijfolie

Bereiden

Snijd de gewassen bloemkool in stukjes ter grootte van een maïskorrel. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in de olie aan in een grote hete wok.Voeg de bloemkool toe, wellicht het geheel over 2 of 3 maal verdelen. Afblussen met de kokosmelk en de room, peper en zout erbij en het geheel met de vadouvan specerijen op smaak brengen, in het laatst de gehakte kruiden erbij en licht in laten koken. Lekker met geroosterde aubergines en courgette.

Bronvermelding