Tiroler Krautfleisch

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 teentje ` knoflook
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 tl karwijzaad
  • 1/2 tl majoraan
  • 250 gr varkensvleesreepjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 vleesbouillontablet
  • 1/2 zakje kruidenzuurkool (500gr)

Bereiden

1. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en paprika toevoegen en ca. 1 min. zachtjes meebakken. Paprikapoeder, karwijzaad en majoraan toevoegen. Varkensvleesreepjes erdoor scheppen en ca. 5 min. meebakken, af en toe omscheppen. Tomaten- puree en 2 dl water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Geheel op zacht vuurtje ca. 10 min. laten sudderen. 2. Intussen in vergiet zuurkool laten uitlekken. Met vork zuurkool uit elkaar trekken. Zuurkool door stoofvlees scheppen en op laag vuur in ca. 10 min. door en door warm laten worden. Serveren met gekookte aardappels.

Bronvermelding