Lofschotel

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt half om
  • 1500 gram witlof
  • aardappelpuree
  • 5 flinke uien
  • peper/zout/kerrie/paprikapoeder etc.
  • paneermeel
  • boter

Bereiden

Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de uien samen met 1 eetlepel kerriepoeder in een beetje boter of olie glazig. Voeg het gehakt toe en rul dit. Kruid dit pittig. Doe in de ovenschaal. Wok de schoongemaakte in reepjes gesneden witlof beetgaar. Giet het vocht af en leg op gehaktmengsel. Doe hier de aardappelpuree op. Bestrooi met paneermeel en klontjes boter. Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat ongeveer 20 minuten bakken.

Materialen

snijplank, scherp mes, wok, ovenschaal

Bronvermelding