Roergebakken tilapia met mango en sugarsnaps

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 15-08-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g tilapiafilet
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 kleine mango
  • 3 bosuitjes
  • 3 el olijfolie
  • sap halve citroen
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el oestersaus

Bereiden

Kook de sugarsnaps in een pan met ruim kokend water met wat zout in 4 tot 5 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef met koud stromend water af. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd dit in stukken. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 tot 4 cm. Halveer de tilapiafilets in de lengte en snijd ze vervolgens in repen van 3 cm breed. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukken tilapia ca. 3 min. op hoog vuur. Schep de bosuitjes erdoor en bak ze 1 min. mee. Schep dan de mango en de sugarsnaps erdoor. Roer het citroensap, de gembersiroop en de oestersaus door elkaar en schep dit door de vis. Verwarm het gerecht nog 2 min. zachtjes door.

Bronvermelding