'Toscaanse Stoofschotel met een bijzonder bourgondisch temperament', van Casper V

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 12-01-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • halve Toscaanse salami, ca 200 g en ......

Bereiden

halve Toscaanse salami, ca 200 g 400 g runderlappen halve courgette halve aubergine 1 eetl dille 1 tl zanzibar kruiden 1 teentje knoflook 1 snufje peper 1 tl zout 2 laurierbladeren 1 groot glas rode wijn aardappels voor 2 peronen bak/braadboter olijfolie - Omdat het vlees lang moet braden beginnen we hiermee ter voorbereiding. Braad de runderlappen in een braadpan met voldoende bak/braad boter tot ze bruin worden. Voeg de rode wijn, de laurierbladeren, de zanzibar- kruiden en, peper en zout toe. Op laag vuur laten pruttelen. Wanneer het vocht voor ongeveer de helft verdampt is, 3 glazen water toevoegen en met gesloten deksel 3 uur zacht laten koken. Controleer tussendoor een keer of het vlees niet te droog kookt. - Snijd de salami, de courgette en de aubergine in kleine blokjes. Doe de blokjes courgette en aubergine met wat olijfolie in een koekenpan. Meng een ruime eetlepel dille door de blokjes aubergine en courgette. Pers de knoflook en roer dit er doorheen. - Schil de aardappels en doe deze met wat zout in een pan water. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. - Roerbak de groente op hoog vuur even aan. Voeg de blokjes salami toe en roerbak het geheel door tot het gaar is. Niet te lang roerbakken anders wordt het te zacht. Maak reepjes van de gare runderlappen en roer deze op laag vuur met de jus door de groenten heen. - De aardappels worden naast het vlees/groente mengsel op een groot bord geserveerd. Begeleid elk bord bij voorkeur met een schaaltje frisse salade van rode bieten, appel en rozijnen.

Bronvermelding