Varkenshaasje in pittige kokossaus

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Thais.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2004 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 a 2 preien
  • 1 geschrapte winterpeen
  • 1 a 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • wokolie
  • 500 gram varkenshaas
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik mais
  • 1 bakje sugarsnaps / peultjes of gebroken sperziebonen
  • evt. kroepoek
  • 400 gram thaise of andere rijst
  • 2,5 eetlepel thaise curry (Thai Kitchen, potje) rood of groen

Bereiden

Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Doe de curry en 2 eetlepels olie in een schaal en marineer de varkenshaas ongeveer 2 uur. Maak alle groenten schoon en snijd in gelijke stukken. Blancheer evt. de sugarsnaps samen met de wortel en spoel af met koud water. Kook de rijst. Maak de olie heet in de wok en roerbak de groenten (behalve de mais) tot ze nog knapperig zijn (ongeveer 4 minuten). Doe de groenten in een schaal. Roerbak de varkenshaas in de wok tot bruin, voeg de groenten en mais en de kokosmelk toe en warm alles goed door, serveer met de rijst en evt. kroepoek.

Materialen

snijplank, scherp mes, wok

Bronvermelding