Vissoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2-3 st gesnipperde ui
  • 3 tenen gesnipperde knoflook
  • 2x380 ml visfond
  • 3-4 st ontvelde tomaten
  • 1 st prei in stukjes
  • 1 st paprika in stukjes
  • 200 g zalm in stukjes
  • 200 g kabeljauw in stukjes
  • 150 g surimisticks (imitatiekrab)
  • 250 ml creme fraiche
  • 1 el verse rozemarijn gesnipperd
  • 2 el verse dille gesnipperd
  • stokbrood

Bereiden

Ui en knoflook fruiten in (olijf)olie, visfond toevoegen, met tomaten, prei, paprika, rozemarijn en peper. 5-10 minuten doorkoken en met staafmixer pureren. Zalm en kabeljauw enkele minuten meekoken, warmtebron uitschakelen, vervolgens creme fraiche met wat soep loskloppen en erdoor roeren, evenals de (in lengte doorgesneden) surimisticks en de verse dille! Serveren met stokbrood. Visvariaties naar smaak!

Bronvermelding