Salade van verse kapucijners, rode ui, spek en brie

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • kapucijners

Bereiden

500 gr verse kapucijners 4 rode uien (in halve ringen) 300 gr spekblokjes 200 gr brie 1 kropsla ½ dl azijn 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels gehakte peterselie peper uit de molen Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de vers gepelde kapucijners toe en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar. Verhit een pan met de olie en bak hierin de spekblokjes en halve uienringen onder voortdurend roeren 5 minuten aan. Voeg de gekookte kapucijners toe, ¼ dl water, draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen. Was de sla en slinger droog, meng met wat olie en azijn en verdeel over een grote schaal. Snijd de brie in blokjes en meng ze door de kapucijners en verdeel die over de sla. Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie en serveer met brood of gebakken aardappelen. recept Ramon Beuk

Bronvermelding