'Filetti di Pollo alla Bolognese' (Kipfilet met rauwe Ham en Kaas), van Albert

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 08-03-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stukjes kipfilet van 150 g en .......

Bereiden

4 stukjes kipfilet van 150 g zout, versgemalen peper 25 g bloem 1 los geklopt ei 4 eetl paneermeel 50 g boter 4 plakken prosciutto (of rauwe ham) 4 plakjes fontina of Bel Paese kaas 1 dl kippenbouillon van een stukje bouillontablet vetvrij papier 1 platte vuurvaste schotel salade - Leg om beurten de stukjes filet tussen twee stukken vetvrij papier en sla ze met de platte kant van het hakmes of met een plankje platter. Bestrooi ze met peper en zout en wentel ze door de bloem, schud de overtollige bloem eraf, haal ze daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel. - Laat de boter lichtbruin worden, leg de plakjes kip erin, til ze na een paar seconden even op om er weer nieuwe boter onder te laten komen en bak ze zachtjes 4 minuten. Draai het vlees om en bak de tweede kant als de eerste kant. Verwarm de oven voor op 175°C (of stand 3 of 4). - Leg ze daarna in de vuurvaste schotel, leg op ieder plakje eerst een plak ham en daarna een plak kaas, giet de bouillon over de kaas en laat ze 10 minuten midden in de oven bakken tot de kaas is gesmolten en een beetje gekleurd ziet. - Geef er een salade bij aangemaakt met Italiaanse sla-mix en drink er bijvoorbeeld een chianti bij. - BRON: Een stokoude brochure (zeker 30 jaar oud) van Albert Heijn

Bronvermelding