Mosterdsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 dl droge witte wijn
  • 6 dl bouillon
  • 4 dl slagroom
  • 4 sjalotjes
  • prei of lenteui
  • 1 bakje Magere spekreepjes
  • bieslook
  • 4 el mosterd
  • zout peper

Bereiden

Bouillon aanmaken. Spekreepjes in eigen vet bakken. Sjalotjes fruiten in boter, bouillon en wijn toevoegen en aan de kook brengen. In laten koken. Slagroom toevoegen en weer in laten koken. Mosterd erdoor roeren, niet meer laten koken nu. Prei snijden en erbij voegen of: lente ui of rode ui snijden en toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout Spekjes en fijgeknipte bieslook op bord serveren en soep erover scheppen.

Bronvermelding