Spaghetti alla Gorgonzola

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2004 | 59 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 3 deciliter kippenbouillon
  • 2 dunne preien
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 deciliter Martini extra dry
  • 150 gram gorgonzola
  • 1 groot bakje crème fraîche
  • 100 gram walnoten

Bereiden

Laat de kipfilets heel. Bestrooi ze met kerrie, zout en peper. Braad ze licht aan in boter en olijfolie. Blus af met de bouillon en laat 10 minuten sudderen (deksel erop). Haal de kip uit de pan en laat wat afkoelen. Voeg de in halve ringetjes gesneden prei toe en laat even aanbraden. Dan wijn en martini toevoegen en 5 minuten laten pruttelen. Vervolgens gorgonzola en crème fraîche in de pan laten smelten en zachtjes doorroeren. Als de saus te dun is, bijbinden met bloem, maïzena of allesbinder. Kip in stukjes snijden en terug in de pan doen. Intussen spaghetti koken (probeer eens spaghetti all'uovo van Grand Italia). Apart serveren. Op het bord bestrooien met (niet al te fijn) gehakte walnoten

Materialen

hapjespan, braadpan

Bronvermelding