Menu
Rijst met Kerrie
Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,
Laatst aangepast: 17-06-2009 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 1 bosje verse peterselie
- 1 runderbouillonblokje
- 500 gram Surinaamse rijst
- 2 eetlepels kerrie
- 250 gram rookspek (dobbelsteentjes)
Bereiden
Bak de spekjes langzaam in de wok. Fruit de uien in het spekvet.
Doe intussen voor elk kopje rijst 1,5 kopje water in de soeppan. Breng het water met 1 of 2 bouillonblokjes aan de kook. Rol van het gehakt soepballetjes. Kook de balletje in de bouillon.
Als de uien glazig zijn kan de rijst en de kerrie aan het mengsel van spek en ui worden toegevoegd. Bak de rijst nu onder voortdurend omscheppen, op een hoog vuur.
Als sommige rijstkorrels zwarte punten beginnen te krijgen kan de inhoud van de wok in de soeppan met bouillon worden gedaan.
Laat het geheel gaar koken, de rijst neemt al het water op. Voeg op het laatst gehakte peterselie toe.
Serveertip: Garneer de rijst met kerrie met tomaten in een vinaigrette met knoflook en een spiegelei.
Materialen
grote wok of hapjespan en een stamppot- of soeppan
Bronvermelding
Bron onbekend