Boerenkoolpie met camembert

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-07-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 2 uien
  • 25 g boter/margarine
  • 2 theel shoarmakruiden
  • 300 g panklare boerenkool
  • 1 theel tijm
  • 1 eetl karwijzaad
  • 2 eetl kruidenazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 350 g Camembert
  • 2 eetl koffieroom
  • 1/2 eetl boter om in te vetten
  • 1/2 eetl bloem om te bestuiven

Bereiden

Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in zo'n 10 minuten laten ontdooien. Intussen uien pellen en grof snipperen. In pan de boter verhitten. Ui met shoarmakruiden ca. 3 minuten zachtjes bakken. Boerenkool, tijm, karwijzaad, azijn en 1 dl. water erdoor scheppen. Boerenkool al omscheppend in ca. 10 min laten slinken. Vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Camembert in dunne plakjes snijden. Taartvorm invetten. Helft van boerenkool erin scheppen. Helft van Camembertplakjes in cirkel erop leggen. Rest van boerenkool erover uitstrijken. Rest van Camembert in cirkel erop leggen. aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 26 cm doorsnede. Met appelboor 4 gaatjes in deeglap steken. Deeglap over boerenkool. Randen met een beetje water aan vorm vastplakken. Pie tot gebruik in koelkast zetten. Bereiding: Oven voorverwarmen op 225 graden C. Bladerdeeg bestrijken met koffieroom. In midden van oven boerenkoolpie in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Laatste 10 minuten de pei luchtig afdekken met aluminiumfolie.

Materialen

Taartvorm van 24 cm doorsnede, aluminiumfolie

Bronvermelding