Witlofschotel met salami en puree

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2004 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 doos aardappelpuree ovenschotel
  • 500 gram witlof
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram salami
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 doosje Maggi Oven Dagschotel witlof met gehakt en room-sp

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meet in een maatbeker 4dl water af, roer de Maggi Oven Dagschotel erdoor en vervolgens het ei. Maak de puree. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in repen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de witlof 3-4 minuten. Snijd de salami in blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt al omscheppend rul, voeg de salami toe. Vet een ovenschaal in en verdeel de witlof en het gehakt erover. Dek de schotel af met de aardappelpuree. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel. Bak de schotel in de oven in 45 minuten gaar.

Materialen

Ovenschaal/Wok/Koekenpan

Bronvermelding