Courgettetaartje met rode pesto en olijven

Salades, Voorgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 23-12-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 courgette a 250 gr
  • 1 sjalotje
  • 0,5 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 2,5 el rode pesto
  • peper
  • 75 gr zwarte olijven zonder pit
  • 4 el slagroom

Bereiden

VOORBEREIDEN (halve dag van tevoren): Courgette schoonmaken, wassen en in blokjes van ca. 1cm snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In koekenpan olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sjalotje toevoegen en ca. 2min zachtjes fruiten. Courgetteblokjes kruiden en 2 eetlepels rode pesto toevoegen. Ca. 3min meefruiten. Courgettemengsel op smaak brengen met peper. Mengsel in zeef scheppen en boven kom heel goed laten uitlekken (1/2 eetlepel courgettevocht achterhouden voor dressing). Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. 4 Olijven in plakjes snijden en achterhouden voor garnering, rest grof hakken. In kommetje slagroom en rest van de rode pesto tot dressing kloppen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. BEREIDEN: Dressing (met staafmixer) nogmaals goed doorkloppen. Vormpje op midden van plat bord zetten. Helft gehakte olijven erin scheppen en met bolle kant van theelepel glad strijken. Courgettemengsel goed droogdeppen met keukenpapier. Helft van courgettemengsel op olijven scheppen en gladstrijken. Op midden van courgettemengsel 1/2 eetlepel dressing scheppen en met bolle kant van theelepel iets uitsmeren. Vormpje voorzichtig van 'taartje' halen. Op dezelfde manier tweede taartje maken. Rest van dressing verdunnen met achtergehouden courgettevocht en rondom taartjes sprenkelen. Bestrooien met olijvenplakjes.

Materialen

ronde uitsteekvormpjes doorsnee 8 à 9 cm

Bronvermelding