'Aardappels à la Rioja', van Rob en Bas, (Spaans)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 12-04-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels en .......

Bereiden

2 eetl olijfolie 250 g chorizoworst, in plakjes 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 1 kg aardappels, geschild en in stukjes peper en zout 1 laurierblaadje mespunt paprikapoeder 125 ml droge witte wijn 200 ml bouillon 1 eetl peterselie, gehakt - Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes chorizo. Voeg de ui en knoflook toe en laat dit zachtjes bakken. Voeg de stukjes aardappel toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg het laurierblaadje en de paprikapoeder toe. - Schep dit door en schenk de wijn en de bouillon erbij. Laat alles afgedekt zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. De bedoeling is dat er geen water afgegoten hoeft te worden als de aardappels gaar zijn. Garneer met de peterselie.

Bronvermelding