Rode koolsoep met spekjes (heerlijk stevige soep)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram halve rode kool gesneden
  • 400 gram aardappels in blokjes
  • 1 kleine knolselderij, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1,5 l rundvleesbouillon
  • 4 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 el citroensap
  • peper

Bereiden

Verwijder v.d. kool de buitenste,lelijke bladeren en snijd de harde witte stronk eruit. Snij de kool in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan met zware bodem en fruit hierin de ui ca 1 minuut. Bwaar van de rode kool 2 volle el reepjes. Doe de rest van de kool met aardappel, selderij bij de ui in de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook met de tijm. Laat de groenten ca 20 minuten afgedekt koken tot alles gaa ris. Bak intussen in een anti-aanbakpan de spekreepjes bruin en knapperig, schep ze uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Meng het citroensap door de soep en breng het geheel op smaak met (zout) en peper. Pureer de soep en schep ze in diepe borden en garneer de soep met de rauwe reepjes rode kool en spekjes. Lekker met bruin stokbrood en licht gezouten boter.

Materialen

keukenpapier staafmixer of keukenmachine.

Bronvermelding