Kip met geitenkaas en bacon

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetl. honing
  • vergemalen peper
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 50 gram boter
  • 4 kipfilets (500 gram)
  • 100 gram ontbijtspek of bacon
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout

Bereiden

Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de honing, versgemalen peper en de rozijnen door de geitenkaas. Verhit de boter en braad hierin de kipfilets rondom goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout. Bereiden: Leg elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie. Bak de plakjes ontbijtspek kort in het braadvet van de kip. Verdeel het kaasmengsel over de filets, leg de plakjes spek erop en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de oven. Schaaf intussen de gewassen courgettes in lange linten en roerbak deze met een geperst teentje knoflook en zout in hete olijfolie. Serveer de kipfilets op een bedje van courgette en presenteer er stokbrood bij.

Materialen

oven

Bronvermelding