Menu
'Flamenco-eieren', van Teresa (Spaans)
Ingrediënten
- 8 eieren en ......
Bereiden
20 ml olijfolie
150 g serranoham, in 8 plakken of in blokjes gesneden
150 g chorizo, in plakjes
50 g peultjes of tuinboontjes
4 artisjokharten, in vieren gesneden
100 g erwten, gekookt
1 eetl peterselie, gehakt
250 ml tomatensaus
8 eieren
8 aspergepunten
200 g pimientos
-
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ham en de worst.
Voeg de peultjes of de jonge verse tuinboontjes, de artisjokharten, de erwten en de peterselie toe. Fruit deze groenten enkele minuten.
Voeg de tomatensaus toe en meng alles.
-
Verdeel de inhoud van de pan over 4 ovenschaaltjes.
Breek boven elk schaaltje twee eieren. Zorg dat de dooiers heel blijven.
Schik rond de eieren de ham, de aspergepunten, de chorizo en de pimientos.
-
Zet de ovenschaaltjes ongeveer 6 minuten in de oven op 220° C. Het wit van het ei moet gestold zijn, de dooiers niet hard.
Serveren in de ovenschaaltjes.
-
De groente die je gebruikt, kun je variëren, maar in Spanje zal je vaak asperges (uit blik), pimientos en erwten in dit gerecht aantreffen.