Stamppot boerenkool met noten en kaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram gesneden boerenkool
  • 1 kilo aardappelen
  • zout
  • 2 dl water
  • 2 tl tijm
  • scheutje azijn
  • 25 gram boter
  • 150 gram cashewnoten
  • 200 gram brie

Bereiden

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Doe de boerenkool in een pan en leg er de aardappelen bovenop. Voeg het water, snufje zout, tijm en een scheutje azijn toe. Breng dit alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar koken. Vet een ovenschaal in. Snijd de brie in plakjes. Giet de boerenkool met de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de boerenkool en aardappelen fijn en roer er dan wat van het kookvocht en de boter door, zodat er een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de cashewnoten door de stamppot en schep de stamppot in de ovenschaal. Verdeel er de plakjes brie over en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bronvermelding