Piska Kayente van Bonaire (hete vis)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram verse (zee)visfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesneden grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder (mild of scherp)
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 (of meer) rode Spaanse peper(s), grof gesneden
  • 3 tomaten, ontveld in blokjes
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 3 eetlepels zure room
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Fruit de ui in hete olijfolie in een koekenpan. Voeg na ca 3 min knoflook, kerrie, kruidnagels, laurier, kaneel en de peper toe. Bak dit omscheppend mee en voeg dan tomaten, citroensap, room en zout en peper toe. Roer goed, leg de vis in de saus, schep die erover en laat de vis afge­dekt op heel laag vuur in 15-20 minuten garen. Serveer met rijst en aparte kommetjes rozijnen, banaan en kokoskrullen (van een verse kokosnoot) of -rasp. .

Materialen

Bronvermelding