Engelse cake met aardbeien en roomkwark

Gebak, Brunch, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 02-07-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Citroen
  • 1 pak mix voor fijne cake
  • 3 eieren
  • 200 gr boter
  • 250 gr aardbeien
  • 1/4 ltr slagroom
  • 1 pakje yoghurtbavarois (Saroma)
  • 250 gr kwark
  • aardbeienpuddingsaus
  • poedersuiker
  • 1 ei

Bereiden

boen de citroen schoon en rasp de schil op de fijne rasp. Warm de oven voor op 175 gr. Maak volgens de aanwijzingen op het pak cakedeeg van de mix, 3 eieren, de boter, 1/2 dl melk en het citroensap. Vet een springvorm in, klem een stuk bakpapier tussen wand en bodem. Schep de vorm vol met het cakedeeg en bak de cakebodum middenin de oven in 60 min gaar. Laat de cake 10 min in de vorm staan, maak de vorm open en laat de cake op een rooster uitdampen. Maak de vorm schoon, klem de rand weer op de bodum, bekleed de vorm met huishoudfolie, laat dit uitsteken. Houd 8 aardbeien apart, ontkroon de rest en snijd ze in stukjes. Klop de slagroom stijf. Klop het bavaroisepoeder volgens sw aanwijzigingenstijf met kwark. Spatel de slagroom en de aardbeien erdoor. Snijd de cake in 2 lagen. Leg de onderste laag in de vorm. Prik de bodem in, schep er 4 el puddingsaus op en strijk dit uit. Schep de aardbeien-roomkwark erop en strijk het glad. Leg de bovenste cakelaag erop en zet de taart 2 uur in de koelkast. Zeef 150 gr poedersuiker. Splits het ei. Klop het eiwit wat losser en roer dit bij de poedersuiker, zodat een glanzend glazuur ontstaat. Bestrijk de bovenkant van de taart eerst met puddingsaus, schep het glazuur erop en strijk het luchtig uit, het mag eraf druipen. leg de achtergehouden aardbeien erop.

Materialen

bakpapier springvorm huishoudfolie

Bronvermelding