Broodpudding met Baileys en banaan

Brood/sandwiches, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 87 keer bewaard

Ingrediënten

  • een voorgesneden wit casinobrood zonder korst
  • 50 g. zachte boter + nog wat om in te vetten
  • 140 gram kristal suiker
  • zaad van 1 vanillestokje
  • 8 (scharrel)eieren
  • 500 ml. slagroom
  • 550 ml. melk
  • 4 borrelglaasjes Baileys
  • 5 bananen
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen goudbruin
  • geroosterd (als je daar allergisch voor bent
  • gewoon weglaten)
  • poedersuiker voor het bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden (170 graden voor een heteluchtoven) Maak ieder sneetje brood zo plat mogelijk. Bestrijk ze dun, maar wel helemaal, met de zachte boter, halveer de sneetjes en zet ze opzij. Klop in een kom de suiker met het vanillezaad en de eieren licht en luchtig en klop er dan de room, de melk en de baileys door. Snijd de gepelde bananen in plakjes en rooster de amandelen lichtbruin in de voorverwarmde oven. Neem een ovenvaste schaal waar alles in kan (of gebruik eenpersoonsschaaltjes)en vet die in met boter. Doop ieder stuk brood in het eimengsel en leg het brood met de banaan en amandelen in lagen in de schaal. Ga door tot alles gebruikt is en eindig met brood. Schenk het overgebleven eimengsel erover en druk met je vingers het brood in het mengsel, zodat het brood het mengsel goed opzuigt. Bestrooi de bovenkant royaal met poedersuiker en zet de broodpudding ongever 35 minuten in de oven tot de pudding aan de rand stevig is, maar in het midden amper gestold. Laat hem afkoelen en opstijven. Tips: je kunt er ijs of slagroom bij serveren, maar zo is deze broodpudding ook erg lekker. Het lekkerst vind ik het gewoon bij een kop lekkere koffie. Als variatie kun je rozijnen of abrikozen toevoegen. Je kunt ook andere soorten brood brood als brioche of pannetone gebruiken.

Bronvermelding