Rode tapenade

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-10-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 potje zongedroogde tomaatjes (op olie)
  • 0,5 potje kappertjes
  • 0,5 bos peterselie
  • 3 1 tenen knoflook
  • 1 1 verse oregano
  • 1 1 verse basilicum
  • 2 1 stevige vleestomaten
  • 1 snufje zout & peper

Bereiden

Ontvel de tomaten door oven de bovenkant een kruis te snijden en kort in kokend water onder te dompelen tot het velletje gaat krullen. Afspoelen onder koud water en ontdoen van pitjes. Kruiden in de keukenmachine fijn hakken en even apart bewaren. Hak de knoflook fijn en voeg de gedroogde tomaatjes met iets van hun olie toe en de uitgelekte kappertjes; doordraaien. Als laatste de schoongemaakte tomaten en de verse kruiden toevoegen. Op smaak brengen met peper, en eventueel zout en olijfolie.

Materialen

Keukenmachine

Bronvermelding