Gepocheerde Vijgen met vanillemascarpone

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-06-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 750 ml rode wijn
  • 200 gr suiker
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 12 verse vijgen
  • 1 vanillestokje
  • 1-2 el witte basterdsuiker
  • 1 bakje mascarpone (250g)
  • 2 bakjes frambozen

Bereiden

Voorbereiden : Citroen schoonboenen en met dunschiller 4 repen van schil trekken. In pan (zo groot dat de 12 vijgen precies naast elkaar erin passen) wijn met citroenschil, kruidnagels en kaneelstokje aan de kook brengen. Vuur laag draaien zodat wijn onder kookpunt blijft. Vijgen in wijn laten zakken en in 10 minuten gaar laten worden. Drijvende vijgen halverwege voorzichtig keren in wijn. Vuur uitdraaien en vijgen in wijn laten afkoelen. Met scherp mesje vanilliestokje opensnijden, openvouwen en met punt van mes merg eruit schrapen. In kom merg en basterdsuiker naar smaak door mascarpone roeren. Vijgen en macarpone afgedekt in koolkast zetten. Bereiden : Vijgen op kamertempperatuur serveren of iets verwarmen. In zes diepen borden 2 vijgen leggen en wat wijn scheppen. Garneren met frambozen. Op elk bord tussen vijgen ovale balletjes mascarpone scheppendoor lepel in warm water te dompelen en met draaiende beweging mascarpone op te scheppen.

Bronvermelding