Tiramisu

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel (danegg)
  • 500 gr mascarpone
  • 5 el amandel- of koffielikeur
  • 200 ml espresso koffie
  • 250 gr lange vingers
  • cacaopoeder

Bereiden

In kom slagroom met 1 el suiker bijna stijf kloppen. In andere kom dooiers met rest suiker met handmixer in 5 min. tot romig mengsel kloppen. Mascarpone in gedeelten door dooiers mengen. Slagroom luchtig door mascarponemengsel mengen spatelen. In ondiep, langwerpig schaaltje likeur door espresso roeren. Helft van lange vingers een voor een in koffie dopen en met koffiekant boven in schaal leggen. Helft van mascarponemengsel erover uitstrijken. Nogmaals zo'n laag maken. Tiramisu minstens 1 uur in koelkast laten opstijven. Tiramisu kort voor serveren uit koelkast nemen en royaal bestrooien met cacaopoeder (met cacaostrooier voor cappuccino of met behulp van theezeefje)

Materialen

vierkante of rechthoekige schaal

Bronvermelding