Boerenlaagjespudding

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-06-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gr custardpoeder
  • 4 el suiker
  • 500 ml boerenlandmelk
  • 1 pak boerencakejes (6 stuks AH)
  • 100 ml appelsap
  • 500 gr aardbeien
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr pure chocolade, grof geraspt

Bereiden

In kom custardpoeder met 1 el suiker en 100 ml melk tot glad papje roeren. In steelpan rest van melk aan de kook brengen. Al roerend custardmengsel toevoegen en custradvla 1 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen. Custardvla laten afkoelen, af en toe roeren zodat er geen vel op komt. Cakjes in schaal leggen. Met vork gaatjes in cakejes prikken en appelsap erover schenken. Aarbeien schoonmaken, enkele aardbeien bewaren als garnering, rest in plakjes snijden en met 1 el suiker bestrooien. Slagroom met 2 el suiker stijfkloppen. Op cakejes lagen maken van helft van aardbeien, custardvla, rest van aardbeien en slagroom. Trifle bestrooien met geraspte chocolade en garneren met aardbeien. Tot gebruik in koelkast bewaren.

Bronvermelding