Amuse

Gebak, Voorgerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 11-10-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 plakjes Deeg voor Hartige taart
  • 25 gram Boter + extra voor invetten
  • 250 gram gemengde Paddenstoelen grofgesneden
  • 2 teentjes Konoflook geperst
  • 1 Sjalotje, fijgesneden
  • 75 gram Walnoten grofgehakt
  • 100 ml Crême fra6iche losgeklopt
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 75 gram Roodschimmelkaas(Port Salut)in blokjes
  • 4 takjes Tijn voor garnering
  • Peper
  • Zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd uit het taartdeeg rondjes van 10 m. Bekleed hiermee 8 van de 12 vormpjes van de muffinvorm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 2 min. Voeg knoflook en sjalotje toe en bak to hal het vocht uit de paddenstoelen is verdampt (5 min.).Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom. Roer de walnoten, crême Fraîche, eieren en tijm erdoor en verdeel het mengsel over de deegbakjes. Verdeel de kaas erover. Bak de taartjes 25 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en schep ze dan uit de vorm. Leg er een takje tijn over.

Materialen

Ingevette muffinvorm.

Bronvermelding