Abrikozenlinzenvlaai

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-10-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 350 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 200 gram Roomboter
  • 200 gram Basterdsuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 EI
  • Voor de vulling
  • 125 gram Abrikozenjam
  • Garnering
  • 1 Eidooier
  • 1 el Suiker
  • 1 el Geschaafde Amandelen

Bereiden

Doe het bakmeel, de roomboter, 200 gram suiker, de vanillesuiker en het ei in een kom. Meng het geheel met de mixerhaak. Kneed er in korte tijd een bol van. Verdeel deze in twee gelijke bollen. Leg het deeg even in de koelkast. Haal 1 bol uit de koelkast en bestijf het aanrecht met bloem. Rol het deeg voorzichter uit tot een ronde plak ter grootte ven de bakvorm. Bestuif het uitgerolde deeg met bloem en vouw het dubbel. Vouw het vervolgnes nog eens dubbel. Leg het deegin de ingevette bakvorm. Vouw het uit over de hele plaat en druk aan. Verwarm de oven voor op 150 graden. Verdeel de abrikozenjam gelijkmatig over de bodem. Rol de tweede bol tot een ronde plak. Snijd met een mes in repen van ongever 1 cm breed. Leg deze repen met een afstand van 1 cm diagonaal over de vlaai, zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Bestrijk de vlaai met de losgeklopte eidooier en bestrooi hem met een eetlepel suiker en de geschaafde amandelen. Bak in 35 min. goudbruin. Haal de vlaai voorzichtig uit de vorm em laat afkoelen.

Bronvermelding