Salade Nicoise

Salades, Voorgerecht, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 21-06-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram gemengde sla
  • 1 stuk flinke komkommer
  • 500 gram tomaat
  • 2 stengels bleekselderie
  • 1 blikje artisjok harten
  • 1 stuk groene paprika
  • 4 stuks lenteuitjes
  • 500 gram tuinboontjes uit pot
  • 2 bosje radijs
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram tonijn in olie
  • 1 bosje basilicum, gehakt
  • 4 stuks hardgekookte eieren
  • 16 stuks ansjovis
  • 50 gram zwarte ontpitte olijven
  • 1 dl. olijfolie
  • vers gemalen peper
  • rode wijnazijn

Bereiden

Snijd de komkommer in plajes en bestrooi ze met wat zout en laat dit intrekken. Maak de radijsjes schoon Wrijf de slakom/schaal in met de knoflook en verdeel de sla over de bodem. Snijd de tomaten en leg ze op de sla en strooi er wat zout over. Snijd de bleekselderij, artisjok, paprika en de lenteuitjes en doe dit samen met de uitgelekte tuinboontjes en de komkommer over de tomaten. Hierover gaat de verkruimelde tonijn en garneer de salade met partjes ei, ansjovisfilet en de olijven. Roer de olijfolie met de rode wijnazijn en de peper goed door elkaar en breng de salade hiermee op smaak. Bon appetit !

Materialen

grote schaal

Bronvermelding