Champignonfondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 17-10-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr champignons
  • 6 dl water
  • 1 tabl bouillon
  • 80 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 150 gr kernhem
  • 300 gr jonge belegen kaas
  • 150 gr ham
  • peper/zout
  • 4 eetl peterselie
  • bruin/wit stokbrood
  • 1 glaasje kirsch

Bereiden

maak de champignons schoon, snijdt ze in plakjes en kook deze in water met het bouillontablet gaar. Smelt de boter, voeg de bloem toe en daarna scheutje voor scheutje het champignonnat, zodat een gladde saus verkregen wordt. Snijdt de kaas in heel kleine blokjes en roer deze met de gesneden ham door de saus en laat de kaas smelten. Voeg de champignons toe en maak de fondue op smaak af met per en zout en de fijngehakte peterselie (en evt. kirsch). Doop de stukjes bruinbrood in de fondue of geef hem op de borden over gesneden brood.

Bronvermelding