Studentenomelet

Anders, Lunch, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-06-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • zout, peper, (paprikapoeder)
  • 4 tomaten
  • 1 flinke ui
  • 1 groene paprika
  • RESTJES uit de koelkast:
  • sperziebonen of broccoli (gaar)
  • ham, worst, spek
  • kaas (gemalen)
  • 50 gram boter
  • brood

Bereiden

Pel en snipper de ui. Fruit hem zachtjes in de helft van de boter. Snij intussen de andere ingredienten klein en voeg ze toe. Kruidt het mengsel met peper, zout en eventueel paprikapoeder of wat je verder lekker vindt. Klop de eieren met de melk los in de kom. Zet het vuur hoog en doe de rest van de boter erbij. Schenk het eimengsel erbij in de pan en houdt met een spatel de bodem vrij voor nog niet gestold ei. Leg de boterhammen op 2 grote borden en verdeel het eimengsel er over.

Materialen

plank, mes, kom, vork, spatel, grote koekenpan met anti-aanbaklaag

Bronvermelding