Oesterzwammensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 ge oesterzwammen
  • 25 gr boter
  • 2,5 el bloem
  • 2 tabl kippenbouilllon
  • 2 dl droge witte wijn
  • zout/peper
  • 2 eieren
  • 1/8 lt slagroom

Bereiden

Oesterzwammen met keukennpapier schoonvegen. In repen snijden. Boter in de pan smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje 7dl water toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden soep. Bouillonblokjes erboven verkruimelen. Wijn en oesterzwammen erdoor roeren., ca. 5min. Zachtjes koken. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep laten afkoelen en tot gebruik afgedekt wegzetten. Soep in 10 min zachtjes door en door verwarmen. Af en toe roeren. Eieren splitsen (eiwit wordt niet gebruikt). In kom slagroom stijf kloppen. Met schuimspaan oesterwammen uit de soep op een plat bord scheppen. Slagroom door de soep roeren, 4 el warme soep door de eidooiers mengen. Soep op 4 borden scheppen. Oesterzwammen erover verdelen.

Bronvermelding