Geurige Thaise groene curry (Kaeng khiaw waan); de échte

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 48 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 thaise aubergine
  • 5 kaffir lime bladeren
  • thaise zoete basilicum
  • thaise vissaus
  • palm suiker
  • groene curry pasta
  • kokosmelk
  • kippe- of paddestoelenbouillon
  • vis/garnalen/groente

Bereiden

Snij de groenten in mooie stukken/plakken (bijv. winterwortel, rode paprika, halfgare sperziebonen, ui/sjalot in partjes, kleine bloemkoolroosjes, thaise aubergine in partjes). Snij de vis of de kip in stukken. Trek de kaffir lime bladeren van de nerven. Maak ca. een halve liter bouillon. Fruit 1 a 2 el currypasta ( in 2 el olie op laag-medium vuur. Schuif en 'hak' het rond tot het lekker geurig ruikt. Doe er een flinke scheut kokosmelk bij en verwarm dit tot er een olieachtige glans opkomt. Voeg de kip en/of de groenten toe en bak deze kort. Doe er dan bouillon en kokosmelk bij (verhouding naar eigen smaak) en de kaffir lime bladeren. Breng aan de kook en laat een paar minuten koken. Breng op smaak met wat vissaus en palmsuiker. Als je vis of garnalen gebruikt, voeg je die nu ook toe. Zet het vuur uit en doe er de thaise basilicumblaadjes bij.

Materialen

wok

Bronvermelding