'Kip met Geuzebier', van Marc en Marie-Claire (Belgisch)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-05-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kip van 1,5 kg en ......

Bereiden

1 kip van 1,5 kg peper en zout 4 eetl boter 2 fijn gehakte sjalotten 100 g in blokjes gesneden knolselderij 120 g champignons 2 fijn gehakte teentjes knoflook 1,5 l geuze lambiek 2 dl gevogeltefond 2 dl room 1 takje tijm 2 laurierblaadjes enkele takjes platte peterselie - Verdeel de kip in vieren. Kruid de stukken aan alle kanten met peper en zout. - Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan. Bak daarin de stukken kip 2 tot 3 minuten aan elke kant. Zet de warmtebron wat lager en bak de kip gedurende 35 minuten. Houd de kip warm. Verwijder een gedeelte van het braadvocht. Bak in het resterende braadvocht de sjalotten, knolselderij, champignons en knoflook gedurende 2 tot 4 minuten. - Voeg de geuze, de gevogeltefond en de room toe. Doe er het takje tijm en de laurierblaadjes bij. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Giet de saus door een zeef. Klop er de resterende 3 eetlepels boter door. Verwarm de kip nog even. Snijd het kippenvlees in reepjes. Verdeel ze over de borden. Giet er de saus over en garneer met peterselie. - Biertip: Geuze, lambiek

Bronvermelding