Vrolijke gehaktballen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-09-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 groene paprika
  • 1 peper
  • 5 takjes selderij
  • 500 g rundergehakt
  • 3 beschuiten
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 50 g boter
  • 1 dl water
  • tomatensaus, verwarmd

Bereiden

1) Snipper de ui en de knoflook. Ontvel de tomaat en snijd deze fijn. Snijd de paprika en madame Jeanette fijn. Hak de takjes selderij fijn. 2) Meng al deze ingrediënten met het gehakt, beschuit, ei zout en peper in een grote schaal en vorm 8 kleine ballen. 3) Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de ballen om en om bruin. Blus het geheel af met water en laat alles 20 tot 30 minuten sudderen. Keer de ballen af en toe om. Leg de ballen op een schaal en schenk de warme tomatensaus erover.

Bronvermelding