Pastasalade met Krab, Zalm en Garnalen

Pasta, Lunch, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g dunne witte asperges

Bereiden

* 200 g krabsticks * 200 g garnalen, voorgekookt * 1 grote ui, gesnipperd * 2 dl droge witte wijn * 1 kruidenbouillontablet * zout en peper * 200 g schepjes macaroni (pipe rigate) * 1 citroen * 4 bosuitjes * 2 el olie * 1 el dille * 6 takjes peterselie * 100 g gerookte zalm In steelpan ui, wijn en bouillontablet al roerend aan de kook brengen. In ongeveer 15 min. tot de helft laten inkoken. Wijnmengsel boven kommetje zeven en laten afkoelen. Met dunschiller asperges schillen. Houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. Kopjes eraf snijden en apart houden. Rest van asperges in lengte halveren en in stukken van 5 cm snijden. Aspergestukjes in kom doen. In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Stukjes aspergestengel 5 min. koken. Aspergekopjes toevoegen en asperges in nog circa 15 min. net gaar koken. Asperges met schuimspaan uit pan in vergiet scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Aspergewater weer aan de kook brengen. Schelpjesmacaroni toevoegen en koken volgens aanwijzing op verpakking. In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Citroen uitpersen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Peterselie in kopje fijnknippen. Door wijnmengsel kloppen: citroensap, olie, dille en peterselie. Op smaak brengen met zout en peper. Krabsticks in stukjes snijden. In kom luchtig door elkaar scheppen: macaroni, asperges, krabsticks, garnalen, bosuitjes, zalm en wijnsausje. Voor het serveren de salade nogmaals luchtig doorscheppe. Peper erboven malen. Eventueel serveren met warm stokbrood en boter.

Bronvermelding