Rijst op de Iraanse manier

Rijst, Bijgerecht, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 16-08-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • basmatirijst

Bereiden

Rijst in water weken met veel zout (hoe langer hoe beter) 3 maal het water weggieten en koud water erop gieten. Op het laatst water op de rijst gieten en aan de kook brengen. Doe een theedoek om de deksel van de pan om de rijst als het ware te stomen. Doe af en toe het deksel open en maak met een mes een soort gaten in de rijst. (voor de smaak kan je op het laatst wat boter in de gaten doen) Als de rijst bijna gaar is haal je alle rijst uit de pan en giet je een laagje olie in de pan, laat de olie goed heet worden, leg in de olie iraans plat brood (of wrap) of plakjes aardappel of niets. Doe daarna de rijst terug in de pan. Zet het vuur voor 10 minuten op de hoogste stand, daarna nog 10 minuten op ongeveer de helft. Keer de rijsttaart op een bord.

Bronvermelding