Zuurkool met spekjes en worst

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zakje (wijn)zuurkool
  • 450 gram aardappelen
  • 1 bakje magere spekreepjes
  • 1 (magere)rookworst
  • zout, peper

Bereiden

Schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout goed gaar. Bak intussen op een laag pitje de spekreepjes langzaam uit. Schep met een lepel telkens het spekvet uit de pan (bewaar in een kommetje). Kook de zuurkool in een andere pan met zo min mogelijk water ca. 10 min. Leg eventueel de rookworst er bovenop (Of verwarm hem in de verpakking in een 3e pan met water.) Giet de aardappels af. Stamp ze fijn en giet het kooknat van de zuurkool erbij, tot een smeuiige puree. Roer de zuurkool erdoor en eventueel het spekvet. Voeg peper naar smaak toe. Geef aan tafel de worst erbij en strooi er uitgebakken spekjes over.

Materialen

2 pannen, koekenpan (kommetje)

Bronvermelding