Italiaanse bloemkooltaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 07-08-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 aardappelen
  • 200 gr rundergehakt
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 8 lapjes bladerdeeg
  • 100 gr geraspte kaas
  • peper & zout
  • oregano

Bereiden

Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Kook ze 10 minuten in licht gezouten water. Schil de aardappelen, snij ze in schijfjes van een halve centimeter en kook ze gaar in 5 minuten. Bak het rundergehakt en doe er peper en zout, wat oregano en een blik gepelde tomaten bij, laat dit een paar minuutjes sudderen. Na zo'n 3 minuten bind je de saus eventueel met zat maïzena. Ondertussen bekleed je een taartvorm met een stuk of 8 bladerdeeglapjes. Zorg dat ze goed sluiten. Druk de naden tegen elkaar en prik hier en daar even met een vork in de bodem. Dan leg je eerst de aardappelschijfjes, daarboven de bloemkoolroosjes, daarboven de vleessaus en als laatste de geraspte kaas. Zet de taart een half uurtje in een voorverwarmde oven van 200° C.

Materialen

taartvorm van +/- 26 cm.

Bronvermelding