Coq au vin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote kip (2 kg)
  • 35 gram bloem
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 60 gram boter
  • 1 dl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 250 gram hamreepjes
  • 1 snuifje tijm
  • 1 eetlepel peterselie
  • 12 sjalotjes
  • 250 gram champignons
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • zout
  • tabascosaus

Bereiden

Snijd de kip in 8 stukken en rol deze door de bloem vermengd met kipkruiden. Braad de stukken kip in een grote braadpan lichtbruin in de hete boter. Giet de cognac over de kip, flambeer en laat de kip enige seconden branden. Doe het deksel op de pan als de vlammen kleiner worden, om het vuur te doven. Voeg de rest van de ingrediënten erbij. Plaats het deksel op de pan en laat alles ongeveer 45 min sudderen tot de kip zacht is. Haal dan het laurierblad eruit. verdik de saus indien nodig met bloem en boter. Serveer het gerecht zeer heet.

Materialen

braadpan

Bronvermelding