Quiche Lorraine

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 23-05-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr. bloem

Bereiden

Meng de bloem en een halve tl. zout in een kom. Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen door de bloem tot de boter heel fijn verdeeld is. Roer er het ei en 2 el melk door en kneed het mengsel snel met een hand tot een samenhangend deeg. Voeg, als het deeg te droog is, nog 1 el. melk toe. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, anderhalf uur rusten in de koelkast. Rol het deeg daarna uit tot een cirkel van 30 cm. en bekleed hiermee een ingevette taartvorm van circa 24 cm. doorsnede, prik de deegbodem regelmatig int met een vork. Bekleed de deegbodem met bakpapier en leg er een steunvulling in (oude peulvruchten of rijst), Bak de bodem 15 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 220 gr.c. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 5 min. terug in de oven. Breng de reepjes spek met koud water aan de kook, laat ze daarna goed uitlekken. Bak de reepjes spek krokant in een droge koekenpan en leg ze op de taartbodem. Klop de eieren los met de eidooier, creme fraiche, wat zout (voorzichtig, spek en ham zijn al zout) en peper. Schenk het eimengsel in de vorm en bak de taart circa 30 min. Schakel de oven na 20 min. terug naar 180 gr. De taart is goed als het eimengsel gestold is, controleer dit met de punt van een mes.

Materialen

200 gr. bloem,gezeefd, zout,peper, 100 gr. koude boter, 1 ei losgeklopt, 2-3 el ijskoude melk, 200 g. mager ontbijtspek. in reepjes, 3 eieren, 1 eidooier, 3 dl. creme fraiche.

Bronvermelding