Aardbeien-kwarkpuddinkje met manderijntjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten,

Laatst aangepast: 26-11-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blikje manderijnenpartjes
  • 1 bak kwarkdessert, aardbeien á 500 g
  • slagroom uit een spuitbus
  • 5 blaadjes gelatine

Bereiden

- Week de gelatine 5 min in ruim koudwater. - Laat de manderijnpartjes uitlekken en vang het sap op. - Breng het sap aan de kook. - Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine erin op. - Roer de kwark door het gelatinemengsel - Laat het mengsel afkoelek tot het dik en lobbig is. - Houd 4 manderijnpartjes over 4 puddinkjes en laat ze in de koelkast opstijven. - Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort de puddinkkjes elk op een bord. - Spuit er een toef slagroom op en garneer met achtergehouden manderijnpartjes.

Bronvermelding