Menu
Briochespiesjes met brie en duiven
Brood/sandwiches, Hapje, 12 personen, Anders.
Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 17-05-2005 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 4 dikke sneden briochebrood of maisbrood
- 50 g zachte boter
- 1 el geraspte citroenschil
- citroensap
- 150 g brie
- 24 rode druiven
Bereiden
Voor 8 grote spiesen of 24 kleine spiesjes bestrijk je 4 dikke sneetjes briochebrood (of maisbrood) aan beide kanten dun met citroenboter van 50 g zachte boter vermengd met 1 el geraspte citroenschil en wat citroensap. Snijd elk sneetje in 6 blokjes en bak ze in een droge koekepan met anti-aanbaklaag knapperig bruin. Snijd 150 g brie in 8 plakken en elke plak in 3 stukken. Was de druiven en dep ze droog. Steek aan 8 spiesen om en om elk 3 rode druiven, 3 blokjes briochebrood, 3 witte druiven en 3 plakjes brie. Of voor 24 spiesjes om en om 1 rode druif 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 plakkje brie. Leg de spiesjes op een schaal.
Materialen
sate- of cocktailprikkers koekepan met anti-aanbaklaag
Bronvermelding
Bron onbekend