Bananenbeignets /variant: Appelbeignets

Anders, Hapje, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 30-01-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 dl licht bier
  • 1 el rum of cognac
  • 1 el gesmolten boter
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 150 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 4 bananen (niet te rijp)
  • een snuifje zout

Bereiden

Bereiding van het beslag : Het bier, de rum of cognac, de gesmolten boter, de bakpoeder, de suiker en de bloem met een snuifje zout goed mixen, totdat men een dik vloeibaar beslag bekomt (eventueel nog wat bier bijvoegen). Daarna 30 minuten laten rusten. Bereiden bananenbeignets: Schil de bananen en snij deze in de lengte middendoor en dan in twee. Haal ze door het beslag en bak ze goudbruin in hete frituurolie. Dien op met bloemsuiker. Variant : Appelbeignets: Neem 3à4 appels en spoel en schil deze. Haal met een appelboor het klokhuis eruit en snij de appels in dunne schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes met fijne witte suiker en bevochtig ze met wat rum of cognac. Haal de schijfjes door het beslag en bak goudbruin in hete frituurolie. Opdienen met poedersuiker

Materialen

Friteuse met frituurolie!! (geen frituurvet vanwege witte aanslag op de beignets)

Bronvermelding