Aspergesalade met Sesamdressing

Salades, Voorgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-07-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Witte / Groen Asperges
  • 1 stronk Witlof
  • 2 el Olijfolie
  • 50 gram gesneden Serranoham
  • 1 tl Sesamzaad
  • 1 Avocado
  • 2 el Citroensap
  • 40 gram gewassen Veldsla
  • 2 el Sesamolie
  • 1 el Japanse Sojasuas
  • Zout
  • Peper

Bereiden

Was de asprges en verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges (witte eerst even schillen). Halveer de asperges in de lengte. Was en halveer de witlof in de lengte. Verwijder de kern en snijd de witlof in de lengte in dunne repen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges en de witlof op een lag vuur ongeveer 2 min. Bestooi met zout en peper. Schep de groenten op een bord en laat ze afkoelen. Halveer de plakken ham in de lengte en bak ze in de koekenpan krokant. Laat ze afkoelen. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in lange plakken. Besprenkel de avocado met 1 eetlepel citroensap. Verdeel de veldsla over twee borden. Leg op de sla een bergje gebakken groente, avocado en de ham. Klop een dressing van de sesamolie,sojasuas en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper.Besprenkel de salade met de dressing en strooi het sesamzaad erover.

Bronvermelding